Workshop Avondfotografie


The text is in Dutch because the workshops take place in the Netherlands and therefore more accessible to Dutch residents but should you be visiting the Netherlands and wish to either take part in this workshop or need a guide to find the best places to photograph then please get in touch and I will be glad to help you out.


Al jaren ben ik fotograaf van steden in de avond. Steden komen tot leven als de verschillende verlichtingen aan gaan. Ik fotografeer meestal tijdens het begin van de avond en tot de blauwe uur. Je hebt dan eerst de mooiste zonlicht en de gebouwen hebben en warme uitstraling en later wordt het steeds donker en de lampen gaan aan. Dan wordt het een combinatie van blauw natuurlicht en warme kunstlicht. Dit is het beste tijd voor avondfotografie. Steden stralen en er is nog natuurlijke licht. De sluitertijden worden dan ook langer en dus kunnen we en extra dynamiek geven aan de foto's door de beweging van wolken of verkeerslichten op te nemen. 

 

Deze workshop is bedoeld voor mensen die een spiegelreflex of systeemcamera hebben en enige ervaring hebben met fotograferen uit de automatische stand. Ook zou het handig zijn als je een bewerkingsprogramma in je bezit hebt. Voor een optimale resultaat wordt er tijdens de workshop in RAW gefotografeerd en later in jouw eigen tijd zal je de foto's bewerken in een bewerkingsprogramma, bijvoorbeeld Lightroom en Photoshop.

 

Tijdens deze workshop word uitgelegd hoe je je camera het best kunt instellen om de perfecte avondfoto's te maken,  goede composities zoekt, de technieken nodig om een goed belichte foto te maken en verder nog andere nuttige tips en trucs.  

 

Na de workshop krijg je een boekje met erin de tips en trucs die je tijdens de workshop geleerd hebt en hoe je de foto’s  kunt bewerken en verbeteren in bewerkingsprogramma's. Zo ga je niets vergeten en kun je jouw avondfotografie in jouw eigen tijd verder ontwikkelen.

 

De workshop levert 100% snel een verbetering in uw avondfotografie. Als je de eenvoudige stappen volgt lukt het je zeker na de workshop mooie, scherp en gedetailleerde foto's te maken.

 

De workshop in Alkmaar is niet afhankelijk van het aantal deelnemers. Workshops in locaties buiten Noord-Holland word er niet gegeven voor groepen minder dan 5 deelnemers.  Ook als het weer zeer tegenvalt dan gaat de workshop niet door. Je hoort dan wel ruim van te voren hierover en prikken we vervolgens een andere datum.

 

De kosten voor de workshop Avondfotografie bedragen €50, - per persoon. Maximaal 10 personen per workshop.

 

Locaties en tijd: Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam.     Tijden zijn afhanklijk van de tijd van zonsondergang en duur 3 a 4 uur.

 

Geïnteresseerd en wil je jouw avondfoto’s op een hogere niveau brengen? Neem contact met mij op via het formulier op de contactpagina.

 

Meld welke dag je het best uitkomt en dan prikken we samen een datum en plaats.